Det är väldigt gott med grädde till jordgubbarna men lite extra gott blir det med min mammas hemgjorda glass. Gräddig och len utan glassmaskin. Lätt att göra och kan frysas in en snygg form. Spola formen hastigt med hett vatten så släpper glassen lätt. Receptet är lagom till 4-6 personer. Vill du testa med något annat än jordgubbar till? Då blir det jättegott med hemlagad varm chokladsås.
Mammas glass
1 dl socker2 ägg
3 dl vispgrädde
½ tsk vaniljpulver (mald vaniljstång, finns ekologisk i välsorterade livsmedelsaffärer) eller 1 msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker riktigt pösigt, vispa ganska länge så att sockret hinner lösa upp sig. Blanda i vaniljpulver eller vaniljsocker.
Vispa grädden ganska hårt i en annan bunke. Blanda försiktigt ner i äggvispet så att luften blir kvar.
Häll smeten i en bunke eller form och frys i minst 4 timmar.
Njut!
Ha en härlig och miljövänlig midsommar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar