onsdag 12 juni 2013

Getmjölksglass

Gettergod Gelato är en riktigt rolig nyhet bland det Västsvenska mathantverket. Det är den första svenska glassen som görs enbart på getmjölk. Mjölken kommer från Dals Spira mejeri i Dalsland och glassen tillverkas i Västra Göteborg. Just nu säljs den i Landvetter på Stenugnsbageriet och förhoppningsvis finns den snart på fler ställen.

Jag var på Stenugnsbageriet och provsmakade och alla de 4 smakerna var verkligen goda. Krämig och len konsistens och rena naturliga smaker. Dessutom är det bara 6% fett och i getmjölk är det mer fleromättat fett (nyttigare!) än i komjölk. För dig som undrar: Nej, det var ingen bismak av "get" och det smakade inte som getost. Om jag inte visste det skulle jag aldrig gissat att glassen var gjord av getmjölk, inte ens den naturella smaken. Min favorit just nu är nog lakrits, men rabarber-jordgubb kändes härligt somrig.

För den som är allergisk mot komjölksprotein bör glassen fungera bra och tydligen kan även en del laktosintoleranta tåla getmjölk bättre även om den innehåller laktos. Det beror på att getmjölk är lättare för kroppen att bryta ned.

Om du vill veta mer, eller vill tipsa en återförsäljare om glassen så finns det mer info på http://www.blogg.gettergod.se

1 kommentar:

  1. Tack för din fina recension! :)
    Mvh Marie - Gettergod Gelato

    SvaraRadera