Eftersom saften innehåller gaska mycket socker, vattnet kokas först samt innehåller natriumbensoat så måste den inte frysas. Jag förvarar den svalt i vår matkällare. Tänk på att flaskorna ska vara riktigt rena, jag brukar dessutom skölja dem med varmt vatten och lite natriumbensoat.
Ullas rårörda rabarbersaft
3 kg rabarber5-6 liter kokt, kallt vatten
1 tsk natriumbensoat
3/4 kg socker per liter silad saft
Börja med att koka upp vattnet och låt det kallna. Skölj och skala ev rabarbern och skär i 1 cm bitar. Blanda vatten, rabarber och natriumbensoat och ställ svalt i ett dygn.
Sila och mät saften och rör sedan ner sockret lite i taget. Det tar en liten stund att röra ut det men det är värt besväret.
Häll saften på flaskor och förvara svalt.
Drick och njut av smaken av sommar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar