Nektarinmarmelad med mandel
8 mogna nektariner2 dl vatten
5 dl syltsocker
½ dl flagad mandel
Kärna ur nektarinerna och skär i bitar. Lägg i en gryta och häll över vattnet. Låt koka utan lock i ca 5 minuter.
Rör i syltsockret och koka häftigt i ca 2 minuter. Tag grytan åt sidan och låt stå i 5 minuter.
Rosta mandeln i en torr stekpanna under omrörning tills den fått fin färg.
Skumma marmeladen noga och blanda ner mandeln. Häll upp marmeladen i burkar och stäng när marmeladen fortfarande är varm. Låt svalna och förvara sedan kallt.
Ett litet tillägg i efterhand: den här gången blev min marmelad för lös. Då kan man hälla den i en gryta och koka upp. Tillsätt en extra dl med syltsocker och koka häftigt i några minuter. Låt stå i 5 minuter och skumma innan du fyller det på burkar igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar