Jag tänkte att det kan passa bra med ett litet enkelt recept nu när helgen närmar sig, jag använde ett Fairtrade märkt vin som heter Palesa Shiraz Merlot Rosé, gott att dricka till också.
Rosélax
4 portionsbitar Lax (gärna KRAV-märkt), eller ca 600-700g färsk
½ dl rosévin
2 dl vispgrädde
½ dl vatten
½ dl creme fraiche
salt och peppar
1 tsk av antingen torkad salvia eller krossad rosépeppar
1 fiskbuljongtärning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg laxen i en ugnssäker form och strö på salt och peppar.
- Blanda vin, grädde, vatten och creme fraiche med kryddor och smulad buljongtärning i en skål. Häll över laxen.
- Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter tills laxen är klar.
Smaklig måltid och trevlig helg!
Låter riktigt gott!// Annica
SvaraRadera