Pernillas fikonmarmelad med rödvin
500 g torkade fikon2 ½ dl rödvin
1 dl vatten
½ vaniljstång
1 kanelstång
1 dl mörkt muskovadosocker
1 dl vatten
Gör så här:
1. Klipp bort den lilla hårda stjälken från fikonen. Klipp sedan fikonen i små bitar ner i en gryta/kastrull.
2. Dela vaniljstången och lägg den och kanelstången bland fikonen.
3. Häll på rödvin och ca 1 del vatten så att vätskan täcker fikonen.
4. Täck över och låt stå och dra i några timmar, eller över natten.
5. Tillsätt muskovadosocker och ytterligare 1 dl vatten. Låt koka upp och koka sedan på svag värme i ca 20 minuter. Om det blir för tjockt kan du späda med mer vatten.
6. Ös upp i väl rengjorda burkar och låt det kallna med locket på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar