tisdag 30 april 2013

Hur handlar man rätt?

Att handla rätt är väldigt svårt. I dag läste jag i tidningen om att det inte påverkar miljön så mycket när man väljer att handla närproducerat. Detta var dock bara baserat på beräkning av koldioxidekvivalenter. Nu kanske man inte ska begränsa sig på det viset utan också tänka på levande landsbygd, att våra bönder ska finnas kvar och att mat som inte rest långt är färsk och smakar riktigt gott.

Vill du nu också minska på koldioxidekvivalenterna så kan du välja att äta mer vegetariskt och när du äter kött så köp svenskt, ekologiskt och njut av en riktigt god köttbit. Lite dyrare, men om du inte äter så mycket så spelar det ingen roll.

5 kommentarer:

  1. Det skall bli spännande att följa. Jag är väldigt intresserad utav naturprodukter, antioxidanter och allt som får en att må bra:)

    tack:)

    Cecilia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! Hoppas att du ska tycka att det blir intressant.

      Radera
  2. Mycket bra initiativ!

    Bo Ranman

    SvaraRadera
  3. Undersökningen om när odlat är gjord med för snäva kriterier. Det är viktigt att handla säsongsbetonat. Det gott att få glädja sig åt de goda svenska jordgubbarna när tiden är inne, men det duger inte nu skall vi äta smaklösa INFLUGNA gubbar året runt. Bara som ett exempel.

    Bo Ranman

    SvaraRadera
  4. Flygsjuk mat ger en tråkig bismak på många sätt. Båtfrakt är mycket bättre om maten ska resa långt, men mat som vi kan producera här bör vi välja lokalproducerad.

    SvaraRadera